اثر آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) غنی‌شده با ریزجلبک کیتوسروس ( Chaetoceros sp.) بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران.

2 سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران.

چکیده

یکی از عواملی که منجر به توسعه پرورش، ارتقای رشد نرمال و حفظ سلامت میگو در دو دهه اخیر شده است استفاده از رژیم غذایی مناسب با کیفیت بالا می‌باشد. تحقیق حاضر، به‌منظور بررسی اثر آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) غنی‌شده با ریزجلبک کیتوسروس (Chaetoceros sp.) بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) صورت گرفت. آزمایش‌های انجام شده درقالب یک طرح کاملاً تصادفی در قالب 4 تیمار غذایی و هر تیمار شامل سه تکرار در 12 مخزن 60 لیتری آب صورت گرفت. ناپلی‌های آرتمیا از ریز جلبک کیتوسروس با تراکم 103×120، 103×348 و 103×442 سلول در هر میلی‌‌لیتر غنی‌سازی شدند و پست لاروهای 12 روزه میگو 4 بار در روز طی یک دوره دو ماهه با آرتمیای غنی‌سازی شده و گروه شاهد تنها از ناپلی آرتمیای غنی‌نشده تغذیه شدند. نتایج حاصل نشان داد که وزن به‌دست آمده (0/37±887/95 درصد)، وزن نهایی (0/36±2/76 گرم)، متوسط وزن روزانه (0/41±5/20 گرم بر روز) و نرخ رشد روزانه (0/14±3/79 درصد) پست لاروهای تغذیه شده با آرتمیای غنی‌شده با تراکم 103×120 سلول در هر میلی‌‌لیتر ریز جلبک، افزایش معنی‌داری نسبت به تیمارهای تغذیه شده با تراکم 103×348 و 103×442 سلول در هر میلی‌‌‌لیتر ریز جلبک و گروه شاهد شد (0/05>P). همچنین اختلاف معنی‌داری بین شاخص‌های رشد و ضریب تبدیل غذایی تیمارهای تغذیه شده با تراکم های مختلف ریز جلبک نسبت به گروه شاهد وجود داشت (0/05>P). علاوه بر این تیمار تغذیه شده با تراکم 104×120 سلول در هر میلی‌‌‌لیتر ریز جلبک بیشترین پروتئین خام (1±35/97درصد)، چربی خام (0/56±6/54 درصد)، خاکستر (0/33 ±11/23درصد) و مجموع اسید‌های آمینه (0/015±10/02گرم اسید آمینه/گرم نمونه) را داشت (0/05>P). در مجموع براساس نتایج این تحقیق، تغذیه پست لاروهای میگو با ناپلی آرتمیای غنی‌شده با  تراکم 103× 120 سلول در هر میلی‌‌لیتر ریزجلبک کیتوسروس به‌منظور بهبود شاخص‌های رشد، تغذیه، کیفیت شیمیایی بدن و پروفایل اسیدهای آمینه پیشنهاد می‌شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Litopenaeus vannamei enriched with Chaetoceros sp. microalgae on growth performance and body chemical composition of Litopenaeus vannamei

نویسندگان [English]

  • Paria Akbary 1
  • Javad Amiri 2
1 Department of Biology, Faculty of Marine Sciences, Chabahar Maritime University, Chabahar, Iran.
2 Agricultural Research Educations and Extension Organization (AREEO), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Chabahar Offshore Fisheries Research Center, Chabahar, Iran.
چکیده [English]

One of the factors that have led to the explosive development of shrimp farming, promoting normal growth and maintaining shrimp health in the last two decades is the use of a high-quality proper diet. The present study was conducted to investigate the effect of Artemia urmiana enriched with Chaetoceros sp. on the growth function and body chemical composition of Litopenaeus vannamei. The experiments were performed in a completely randomized design as 4 food treatments, each consisting three replications in 12 tanks (60 liters). Artemia nauplii were enriched with Chaetoceros sp microalgae with a density of 120×103, 348×103, 448×103 cell/mL, and the shrimp larvae were enriched with Artemia 4 times a day for two months and the control group fed only unenriched Artemia nauplii. The results showed that the obtained weight (887.95±0.37%), final weight (2.76±0.36g), average daily weight (5.20±0.41g/day), and coefficient Specific growth (3.79±0.14) of post-larvae fed with Artemia enriched with a density of 120×103 cells per ml of microalgae showed a significant increase compared to treatments fed with a density of 348×103, 448× 103 cell/mL of microalgae and control (P<0.05). Also, there was a significant difference between the growth indices and feed conversion ratio of treatments fed different densities of microalgae compared to the control group (P<0.05). In addition, the treatment fed with a density of 120×104 cell/mL of microalgae had the highest crude protein (35.97±1%), crude fat (6.54±0.56%), ash (11.23±0.33%) and total amino acids (10.02±.15g amino acid/g sample) (P<0.05). Based on the results, feeding of shrimp post-larvae with enriched Artemia nauplii with a density of 120×103 cell/mL of Chaetoceros sp. microalgae is recommended to improve growth performance, nutrition, body quality and amino acids profile.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Litopenaeus vannamei
  • Chaetoceros sp. microalgae
  • Growth performance
  • Artemia nauplii
  • Body chemical composition
خورشیدی د.، کامرانی ا.، سالارزاده ع.، دشتیان نسبع.،  نفیسی بهابادی م.، خورشیدیانک.، موحد ع. 1393. اثرات غنی‌سازی آرتمیا با عصاره جلبک دریایی پادینا (Padina sp.) بر بقاء و رشد پست لارو میگویپا سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله بهره برداری و پرورش آبزیان. 3(2): 46-33.
دشتیان نسب ع.، مصباح م.، پیغان ر.، و کاکولکی ش. 1393. اثر عصاره اتانولی جلبک قهوه‌ای Sargassum angustifolium  بر عملکرد رشد، درصد بقا، و مقاومت در برابر ویبریوزیس (Vibrio harveyi)  در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus). مجله علمی شیلات ایران. 23(3): 37-34.

سلطانیان م.، فغانی لنگرودی ح.، محمدنژاد م. 1399. تاثیر عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss) . فصلنامه محیط زیست جانوری. 12(24): 334-327.

سید مرتضایی س.ر.، هوشمند ح.، آهنگرزاده م.، محمدی دوست م.، افشار نسب م. 1399. مقایسه آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا با میگوهای تغذیه شده با غذای تجاری قبل و بعد از مواجه با ویروس لکه سفید در میگوهای سفید غربی(Litopenaeus vannamei) . فصلنامه محیط زیست جانوری. 12(24): 494-487.

معزی م.، زاهدی م.ر.، فروغی فرد ح.، روحانی قادیکلاییک.، عبدالعیان ع. 1398. اثر تغذیه گونه جلبکی Isochrysis galbana و Pavlova lutheri به‌صورت ترکیب و جایگزین با Cheatoceros mulleri بر رشد و باز ماندگی لارو میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله بوم شناسی آبزیان. 9(1): 8-1.
مناف‌فر ر. 1380. غنی‌سازی ناپلئوس Artemia urmiana با امولسیون اسیدهای چرب و جلبک دونالیلا و بررسی متابولیسم HUFA تحت انکوباسیون سرد. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس. 345 صفحه.
AOAC (Association of Official Analytical Chemists), 2000. Official Methods of Analysis, 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA
Atanasoff A.P. 2014.Replacement of fish meal by ribotricin in diets of carp Cyprinus carpio. Macedonian Veterinary Review 37, 55-59.
BengtsonD.A., Léger P., Sorgeloos P., 1991.  Use of Artemia as a food source for aquaculture. Artemia Boilogy 11, 255-285.
Bhavan P.S., Devi V.G., Shanthi R., Radhakrishnan S., Poongodi R. 2010. Basic biochemical constituents and profiles of amino acids in the post larvae of Macrobrachium rosenbergii fed with Spirulina and yeast enriched Artemia. Journal of Science Research 2(3), 539-549
Carcea M., Sorto M., Batello C., Narducci V., Aguzzi A., Azzini E., FantauzziP., Finotti E.,Gabrielli P., Galli V., Gambelli L., Maintha K.M., Namba F., Ruggeri S., Turfani V.  2015.  Nutritional characterization of traditional and improveddihe, alimentary blue–green algae from the Lake Chad region in Africa. LWT-Food Science and Technology 62, 753–763.
Divya K.R., Isamma, A., Arunjith T.S., Sureshkumar S., Krishnakumar, V. 2014. Effect of Enriched Artemia franciscana on Production, Survival, Growth and Biochemical Composition of the Freshwater Fish Catla catla (Hamilton, 1922). International Journal of Recent Biotechnology 2(3), 15-24.
Girri S.S., Sahoo S.K., Sahu B.B., Sahu A.K., Mohanty S.N., Mohanty P.K., Ayyappan S. 2002. Larval survival and growth in Wallago attu (Bloch and Scheider) effects of light. Photoperiod and feeding regim. Aquaculture 213,157-161.
García N., López-Elías J.A., Miranda A., Martínez-Porchas M., Huerta N., García A. 2012. Effect of salinity on growth and chemical composition of the diatom Thalassiosira weissflogii at three culture phases. Latin American Journal of Aquatic Research 40(2), 435-440
Ghaeni M., Matinfar A., Soltani M., Rabbani M., Vosoughi A. 2011. Comparative effects of pure Spirulinapowder and other diets on larval growth and survival of green tiger shrimp, Peneaus semisulcatus. Iranian Journal of Fisheries Science 10, 208-217.
Hanel H., Broekman D., de Graaf S., Schnack D. 2007. Partial replacement of fishmeal by lyophilized powder of the microalgae Spirulina platensis in pacific white shrimp diets. Open Marine Biology Journal 1, 1-5.
Iba W., Rice M.A., Wikfors G.H. 2014. Microalgae in eastern pacific white shrimp, Litopenaeus vannamei (Boone 1931) hatcheries: a review on roles and culture environments. Asian Fisheries Science 27(3), 212-233.
James R., Sampath K., Thangarathinam R., Vasudevan I. 2006. Effect of dietary spirulina level on growth, fertility, coloration and leucocyte count in red swordtail, Xiphophorus helleri. Journal of Aquaculture 58, 97-104
Kim H.J., Miyazaki M., Ntambi J.M. 2002. Dietary cholesterol opposes PUFA-mediated repression of the stearoyl-CoA desaturase-1 gene by SREBP-1 independent mechanism. Journal of Lipid Research 43(10), 1750-1757.
Kiron V., Phromkunthong W., Huntley M., Archibald I., De Scheemaker G. 2012. Marine microalgae from biorefinery as a potential feed protein source for Atlantic salmon, common carp and whiteleg shrimp. Aquaculure Nutrition 18(5), 521-531
Lindroth P., Mopper K. 1979. High performance liquid chromatographic determination of subpicomole amounts of amino acids by precolumn fluorescence derivatization with ophthaldialdehyde. Analytical Chemistry 51(11), 1667-1674
Navarro J.C., Sargent J.R. 1992. Behavioural differences in starving herring Clupea harengus L. Larvae correlate with body levels of essential fatty acids. Journal of Fish Biology 41(3), 509-513.
Prusiñska M., Chepurkina M., Wiszniewski G., Duda A., Kolman R. 2011. Preliminary results of rearing larval Russian sturgeon (Acipenser gueldenstaedtii) fed live enriched feed–In: New species in aquaculture. Reproduction, rearing, prophylactics. (Eds.) Z. Zakêœ, K. Demska-Zakêœ, A. Kowalska, Wyd. IRS, Olsztyn, pp. 45-52.
Radhakrishnan S., BelalI.E.H., Seenivasan C., Muralisankar T.,Bhavan P.S. 2016. Impact of fishmeal replacement with Arthrospira platensis on growth performance, body composition and digestive enzyme activities of the freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii. Aquaculture Report 3, 35-44.
Sorgeloos P., Dhert P., Candreva P. 2001. Use of brine shrimp Artemia spp., in marine fish larviculture. Aquaculture 200, 147-159
Treece G.D., Fox J.M. 1999. Design, operation and training manual for an intensive culture shrimp hatchery. DIANE Publishing.