TY - JOUR ID - 159963 TI - عملکرد تغذیه ای ناپلی آرتمیا اورمیانا (Artemia urmiana ) و دافنی (Daphnia sp) در پرورش لارو ماهی ازون برون (Acipenser stellatus) JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - جعفریان, حجت الله AU - مختومی, نورمحمد AU - جعفریان, سمیرا AD - دانشگاه گنبد کاووس. AD - کارشناس کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی آق قلا. AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 2 IS - 1 SP - 1 EP - 13 KW - دافنی KW - ناپلی آرتمیا KW - ماهی ازون برون KW - پروتئین خام KW - نرخ بقاء DO - N2 - در این مطالعه استفاده از دافنی (Daphnia sp)  و ناپلی آرتمیا اورمیانا (Artemia urmiana)  به عنوان یک غذای زنده برای تغذیه اولیه لارو ماهی ازون برون مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش برای تعیین نرخ بهره برداری دافنی و ناپلی آرتمیا اورمیانا توسط لارو ماهی ازون برون  (Acipenser stellatus) و تعیین بهترین غذای زنده در مرحله تغذیه آغازین انجام شد و در قالب یک طرح کاملا تصادفی صورت پذیرفت. لاروهای ماهی در سه تیمار آزمایشی به ترتیب تغذیه شده با ناپلی آرتمیا، دافنی و مخلوط دافنی و آرتمیا و با داشتن سه تکرار برنامه ریزی گردیده و بر پایه 30 درصد وزن بدن در هر روز تغذیه شدند. پس از یک دوره پرورشی 22 روزه، ترکیب تقریبی نمونه­ های ماهی تعیین گردید. بالاترین سطح پروتئین خام لاشه (75/68درصد) و کارایی تبدیل غذا (41/13درصد) در لاروهای دریافت کننده مخلوط دافنی و ناپلی آرتمیا اورمیانا بدست آمد. در پایان آزمایش، لاروهای تغذیه شده با مخلوط ناپلی آرتمیا و دافنی، بطور معنی داری در مقایسه با دیگر گروه ­ها از میانگین وزنی بیشتری برخوردار بودند. تغذیه از ناپلی آرتمیا اورمیانا بطور معناداری به یک میزان پائین تر از پروتئین خام لاشه در مقایسه با دیگر تیمارها منجر گردید. در طول دوره آزمایش، از بین گروه های لاروی، بالاترین میزان نرخ بقاء  (89/5 درصد) در تغذیه با ناپلی آرتمیا بدست آمد. نتایج مشاهدات حاضر اثبات کرد که توانایی بهره برداری لارو ماهی ازون برون در استفاده از غذای زنده متفاوت بوده و مخلوط دافنی و ناپلی آرتمیا تقریباً بهترین کارایی تغذیه ای را داشته و آنها می توانند به­ عنوان یک غذای زنده موفق برای پرورش مراحل اولیه لاروی ماهی ازون برون مورد استفاده قرار گیرند. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159963.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159963_ad097541615ef61659a1528147964c3a.pdf ER -