TY - JOUR ID - 159563 TI - بیوتکنیک تکثیر مصنوعی ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) در حوضه آبی سیستان JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - راهداری, عبدالعلی AU - قرایی, احمد AU - غفاری, مصطفی AU - نجفی, تقی AD - گروه شیلات، پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل. AD - گروه شیلات، پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل AD - گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل. Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 1 IS - 1 SP - 72 EP - 81 KW - ماهی سفیدک سیستان KW - تخم‌ریزی KW - هورمون ovaprim KW - هم‌آوری DO - N2 - ماهی سفیدک سیستان (Schizothorax zarudnyi) یک گونه­ ی با ارزش و اقتصادی متعلق به خانواده­ی کپورماهیان و در کشور ایران بومی حوضه سیستان می باشد. در این تحقیق امکان تکثیر مصنوعی ماهی سفیدک سیستان با استفاده از هورمون ovaprim به منظور دستیابی به بیوتکنیک تکثیر مصنوعی بررسی شد. تعداد 12 قطعه مولد ماده و 15 قطعه مولد نر به ترتیب با میانگین وزنی 108/84±1375 و 17/6±632 گرم صید شده از چاه نیمه های سیستان، انتخاب شدند. جهت القای تخم­ریزی هورمون ovaprim در چهار مرحله (فاصله زمانی بین تزریق های اول تا سوم 24 ساعت و بین سوم و چهارم 12 ساعت) با دوزهای 0/2، 0/5، 0/5 و 0/3  میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن ماهی ماده و مولدهای نر همزمان با تزریق مرحله دوم ماده ها به میزان 0/3 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شدند که 83/3درصد مولدها به مرحله تخم­ریزی رسیدند. میزان هم­آوری­کاری مولدهای ماده 7802±39531/25 بود. طول دوره پنهان(زمان بین اولین تزریق تا اوولاسیون) 12/05±60 /15ساعت و طول دوره انکوباسیون بسته به دمای آب (14 تا 18/5 درجه سانتیگراد) 120 تا 140 ساعت بود. هم­آوری نسبی، حجم تخم خشک به ازای هر ماهی ماده(سی سی)، تعداد تخم خشک در هر سی سی، درصد تبدیل تخم خشک به چشم زده، درصد تبدیل تخم چشم زده به لارو و تعداد لارو بدست آمده از هر ماهی ماده به ترتیب 4796/27±28410/61، 25/09±172/5، 275، 0/9±88/97، 1/15±81/93 و 4526/84±34120 بود. لاروهای بدست آمده پس از رسیدن به طول 8 تا 10 میلیمتر که حدود دو سوم کیسه زرده خود را جذب نموده اند به استخرهای خاکی غنی شده منتقل شدند. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159563.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159563_279f4f2c39a9e386ef1777d4ff3f55c2.pdf ER -