TY - JOUR ID - 159560 TI - اثر سطوح مختلف پروتئین به انرژی جیره بر تغییرات بافتی کبد در ماهی صبیتی Sparidentex hasta JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - نیک نام, اعظم AU - عبدی, رحیم AU - سلاطی, امیر پرویز AU - موحدی نیا, عبدالعلی AU - غفله مرمضی, جاسم AD - گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. AD - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور. Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 1 IS - 1 SP - 37 EP - 46 KW - پروتئین KW - انرژی KW - تغییرات بافتی کبد KW - ماهی صبیتی DO - N2 - ماهی صبیتی یکی از ماهیان با ارزش از نظر اقتصادی  در خلیج فارس میباشد که در طول سال­ های اخیر در آبزی پروری مورد توجه زیادی قرار گرفته است. سطوح بهینه  اجزای جیره غذایی تضمین کننده رشد و سلامتی ماهی می باشد. در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف پروتئین به انرژی جیره بر هیستوموفولوژی کبد در ماهی صبیتی پرداخته شده است. برای این منظور ماهیان  پس از 2 هفته تطابق با یک جیره غذایی بدون چربی، به مدت 8 هفته در 36 تانک 300 لیتری با جیره­ های غذایی آزمایشی حاوی مقادیر مختلف پروتئین و لیپید تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، نمونه ­های بافتی از کبد برداشته و پس از انتقال به آزمایشگاه مراحل روتین بافت شناسی انجام و پس از آماده سازی برش­هایی با ضخامت 5 میکرون رنگ آمیزی H&E بر روی آنها انجام گرفت. تغییرات پاتولوژیک در بافت کبد از جمله واکوئله شدن هپاتوسیت ها، رانده شدن هسته ها به گوشه های سلول و احتقان رگ های خونی در بافت کبد در بعضی از جیره ها مشاهده گردید که این تغییرات می تواند در اثر نسبت­های نامناسب پروتئین و انرژی جیره ایجاد گردد. بر اساس این مطالعه گروه تغذیه شده با 7/47 درصد پروتئین و 18/95درصد انرژی برای سایر فاکتورهای بافت کبد از نظر بافت شناسی در حد بهینه­ گزارش گردید. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159560.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159560_b4b4d10f8cf8d406d1226f1b365b5334.pdf ER -