TY - JOUR ID - 138821 TI - تاثیر استفاده از دکستروز و مخلوط پروبیوتیک های باسیلوس کوآگولانس (Bacillus coagulans) و باسیلوس سابتلیس (Bacillus subtilis) در غذای تجاری بیومار بر فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri) JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - گلچین منشادی, علیرضا AU - نخعی نسب, منصور AD - گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران. AD - دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، کازرون، ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 9 IS - 2 SP - 1 EP - 9 KW - پروبیوتیک KW -   لارو دم شمشیری KW - بازماندگی KW - فاکتور‌های رشد DO - N2 - تاکنون به‌منظور بررسی اثر استفاده از دکستروز و مخلوط پروبیوتیکی بر فاکتور­های رشد و بازماندگی لارو ماهی دم شمشیری، لاروهای ماهی دم شمشیری در سه گروه با سه جیره غذایی متفاوت شامل گروه یک (شاهد) با جیره تجاری (بیومار- 0/4 میلی ­متر به میزان 5 درصد وزن توده زنده)، گروه دو با جیره تجاری (به میزان 5 درصد وزن توده زنده) همراه با دکستروز (0/4 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن غذای تجاری) و گروه سوم با مخلوطی از جیره تجاری (به میزان 5 درصد وزن توده زنده)، دکستروز و دو نوع پروبیوتیک باسیلوس کوآگولانس و باسیلوس سابتلیس (0/4 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن غذای تجاری) تغذیه شدند. پرورش لارو­ها به مدت 35 روز ادامه یافت. نتایج نشان داد که درصد بازماندگی (SR%) و شاخص ­های رشد مانند سرعت رشد ویژه (SGR)، شاخص وزن بدن(BWI)، درصد افزایش وزن بدن (PBWI)، درصد رشد روزانه  (GR%) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار سوم نسبت به دو تیمار دیگر از وضعیت بهتری برخوردار بود و اختلاف معنی­ داری در تغییرات بین تیمارها مشاهده شد (0/05>P). بدین ترتیب تغذیه با جیره غذایی حاوی پروبیوتیک های باسیلوس کوآگولانس و باسیلوس سابتلیس، سبب بهبود میزان بازماندگی و فاکتور­های رشد گردید و استفاده از آن در جیره غذایی توصیه می­شود. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_138821.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_138821_f05a4070dead130280c8260d11ef6a6c.pdf ER -