%0 Journal Article %T تاثیر جنیستئین محلول در آب به عنوان منبع طبیعی ترکیبات فنولی بر پارامترهای خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A شهریاری, حمیدرضا %A محبوبی صوفیانی, نصرالله %A پیکان‌حیرتی, فاطمه %A ملک پوری, پدرام %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 7 %N 1 %P 1-8 %! تاثیر جنیستئین محلول در آب به عنوان منبع طبیعی ترکیبات فنولی بر پارامترهای خونی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %K فیتو استروژن %K ایزوفلاون %K شمارش افتراقی %K هموگلوبین %K کپورمعمولی %R %X ترکیبات فنولی به­ عنوان یکی از فراوانترین متابولیت­ های گیاهی محسوب می­ شوند. این ترکیبات به طرق مختلف وارد اکوسیستم­ های آبی می شوند و سلامتی ماهیان و بالطبع انسان­ ها را به خطر می اندازند. در این تحقیق، تاثیر غلظت­ های مختلف فلاونوئید جنیستئین به ­صورت محلول در آب بر پارامتر­های خونی­ شامل تعداد گلبول­های قرمز خون (RBC)، غلظت هموگلوبین (Hb)، درصد هماتوکریت (Hct)، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCH)، متوسط حجم گلبول قرمز (MCV)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCHC)، شمارش افتراقی گلبول سفید در ماهی کپور معمولی با محدوده وزنی 82-52 گرم مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش، 5 تیمار از جنیستئین با غلظت­ های 14/8، 28/8، 65/0، 127/3، 223/6 میکروگرم در لیتر و یک گروه شاهد طی یک دوره 30 روزه در نظر گرفته شد. پس از پایان آزمایش، از هر تیمار 7 قطعه ماهی به صورت تصادفی انتخاب و از آن­ها خونگیری به عمل آمد. نتایج بدست آمده حاکی از عدم وجود تغییرات معنی­دار در تمامی پارامتر­های اندازه­ گیری شده در مقایسه با گروه شاهد است. بنابراین، غلظت­ های مورد استفاده جنیستئین در مطالعه حاضر نمی­ تواند اثرات زیانباری بر سیستم خون­ سازی ماهی کپور معمولی داشته باشد که این خود حاکی از احتمال سمی نبودن ترکیبات فنولی موجود درفلاونوئیدها در محدوده مورد بررسی است. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_80923_0c723bb052e43678d5221769780967c4.pdf