%0 Journal Article %T اثرات آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک سبز Ulva intestinalis بر گوشت چرخ شده فیلماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A دانشور قربانی, میترا %A حسینی شکرابی, سید پژمان %A حسینی, سید ابراهیم %D 2019 %\ 02/20/2019 %V 6 %N 2 %P 60-74 %! اثرات آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک سبز Ulva intestinalis بر گوشت چرخ شده فیلماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال %K جلبک %K Ulva intestinalis %K گوشت چرخ شده %K خصوصیات فیزیکوشیمیایی %K فیلماهی %R %X تحقیق حاضر به منظور بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی گوشت چرخ شده فیلماهی پرورشی در طی دوره نگهداری در یخچال، تحت تأثیر عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک Ulva intestinalis به عنوان یک نگهدارنده طبیعی انجام شد. بدین منظور گوشت چرخ شده ماهی با غلظتهای 12/5، 25 و 36/5 میلیگرم عصاره ماکروجلبک در کیلوگرم و نمونه 0 (شاهد)، تهیه شد. همچنین یک تیمار واجد آنتی اکسیدان سنتتیک (BHT) نیز تهیه شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی (شامل پراکسید، بازهای ازته فرار، اسیدهای چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید و رنگ) نمونهها در روزهای 0، 4، 8 و 12 نگهداری در یخچال مورد سنجش قرار گرفت. در روز دوازدهم نگهداری، کمترین مقادیر شاخص پراکسید (5/1 میلیاکیوالان اکسیژن بر کیلوگرم چربی)، تیوباربیتوریک اسید (0/23 میلیگرم مالون دیآلدهید بر کیلوگرم گوشت)، بازهای ازته فرار (25/50 میلیگرم ازت در 100 گرم گوشت) و اسیدهای چرب آزاد (0/47 درصد اولئیک اسید) در نمونههای تیمارشده با 36/5 میلیگرم عصاره ماکروجلبک نسبت به تیمارهای شاهد و BHT مشاهده شد (0/05