%0 Journal Article %T اثر سمیت سولفات نقره بر شاخص‌های خون‌شناسی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A غلامی, محمدرضا %A منوچهری, حامد %A چنگیزی, رضا %A قبادی, شایان %A حسینی فرد, سیدمهدی %D 2022 %\ 08/23/2022 %V 10 %N 1 %P 190-199 %! اثر سمیت سولفات نقره بر شاخص‌های خون‌شناسی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) %K فلزات سنگین %K پربیوتیک %K ماهی تیلاپیا نیل %K شاخص خونی %R %X افزایش فلزات­ سنگین سبب برهم زدن اکوسیستم­ های آبی با تأثیرگذاری بر پارامترهای فیزیولوژیکی، بیوشیمایی و سلول­ های ارگانیسم‌های آبزیان شده و سبب کاهش عملکرد ایمنی ماهیان می­ گردد. این مطالعه، با هدف تعیین تأثیر سمیت سولفات ­نقره بر شاخص ­های خونی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) صورت گرفت. به‌همین منظور، تعداد 120 قطعه بچه ماهی تیلاپیا نیل به مدت 6 هفته در 4 تیمار با جیره ­های 0، 0/05، 0/1،  2/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه، نمونه­ های آزمایشی به مدت 14 روز در معرض سولفات­ نقره قرار گرفتند و نمونه­ برداری در دو زمان (در پایان دوره تغذیه، در پایان دوره مواجهه با سم) انجام و پارامترهای خون­شناسی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پربیوتیک به تنهایی اثر معنی ­داری برRBC ، MCV، هماتوکریت و هموگلوبین نداشت (0/05P). در مجموع، پربیوتیک پودر قارچ صدفی ایمنی غیراختصاصی ماهی تیلاپیا را تحریک کرد و اثرات تخریبی ناشی از سولفات نقره را بر شاخص­ های خونی کاهش داد. در مجموع میزان 0/1و 0/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی در تیمارهایی که در معرض سولفات نقره بودند، توانست وضعیت شاخص­ های خونی ماهی تیلاپیا نیل را بهبود بخشد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_157643_41d898a39626201c57eae99079483e5c.pdf