%0 Journal Article %T اثر سمیت سولفات نقره بر شاخصهای خونشناسی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A غلامی, محمدرضا %A منوچهری, حامد %A چنگیزی, رضا %A قبادی, شایان %A حسینی فرد, سیدمهدی %D 2022 %\ 08/23/2022 %V 10 %N 1 %P 190-199 %! اثر سمیت سولفات نقره بر شاخصهای خونشناسی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) %K فلزات سنگین %K پربیوتیک %K ماهی تیلاپیا نیل %K شاخص خونی %R %X افزایش فلزات سنگین سبب برهم زدن اکوسیستم های آبی با تأثیرگذاری بر پارامترهای فیزیولوژیکی، بیوشیمایی و سلول های ارگانیسمهای آبزیان شده و سبب کاهش عملکرد ایمنی ماهیان می گردد. این مطالعه، با هدف تعیین تأثیر سمیت سولفات نقره بر شاخص های خونی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) صورت گرفت. بههمین منظور، تعداد 120 قطعه بچه ماهی تیلاپیا نیل به مدت 6 هفته در 4 تیمار با جیره های 0، 0/05، 0/1، 2/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه، نمونه های آزمایشی به مدت 14 روز در معرض سولفات نقره قرار گرفتند و نمونه برداری در دو زمان (در پایان دوره تغذیه، در پایان دوره مواجهه با سم) انجام و پارامترهای خونشناسی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پربیوتیک به تنهایی اثر معنی داری برRBC ، MCV، هماتوکریت و هموگلوبین نداشت (0/05
P). در مجموع، پربیوتیک پودر قارچ صدفی ایمنی غیراختصاصی ماهی تیلاپیا را تحریک کرد و اثرات تخریبی ناشی از سولفات نقره را بر شاخص های خونی کاهش داد. در مجموع میزان 0/1و 0/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی در تیمارهایی که در معرض سولفات نقره بودند، توانست وضعیت شاخص های خونی ماهی تیلاپیا نیل را بهبود بخشد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_157643_41d898a39626201c57eae99079483e5c.pdf