%0 Journal Article %T تاثیر ال-لیزین و ال-کارنتین جیره بر شاخص‌های رشد، بقاء و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A اوانی, عابد %A فرضی, رضا %A موسوی ثابت, سید حامد %D 2022 %\ 08/23/2022 %V 10 %N 1 %P 80-91 %! تاثیر ال-لیزین و ال-کارنتین جیره بر شاخص‌های رشد، بقاء و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) %K قزل آلای رنگین کمان %K پروتئین کل %K تری گلیسرید %K ال-لیزین و ال-کارنتین %R %X این پژوهش به‌منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ال-لیزین و ال-کارنتین جیره بر شاخص‌های رشد، بقاء و برخی از پارامترهای کیفی خون بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به اجرا درآمد. 600 قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی 25 گرم در 10 تیمار و 2 تکرار به صورت کاملاً تصادفی در 20 تانک پرورشی توزیع شدند. ماده مورد نظر ال-لیزین و ال-کارنتین در سطوح مختلف به جیره غذایی اضافه شد. طول دوره پرورش 8  هفته در نظر گرفته شد. برای بررسی شاخص‌های رشد، درصد بازماندگی، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و فاکتورهای ایمنی و همچنین مقایسه بین تیمارها در پایان دوره پرورش عملیات خون­گیری صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمار تغذیه شده با ال-لیزین 0.5 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم در وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و کاهش ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد داشت. از نظر درصد بقاء ماهیان، بیشترین درصد ماندگاری در تیمار حاوی سطوح ال-لیزین 5/0 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم مشاهده شد. نتایج نشان داد در بین فاکتورهای بیوشیمیایی پلاسما از قبیل گلوکز، تری گلیسرید و کلسترول در تیمار حاوی ال لیزین 0.5 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم اختلاف معنی‌دار مشاهده شد (0.05>P). بیشترین میزان پروتئین کل و گلوبولین در تیمار حاوی ال- لیزین 0.5 و ال -کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی‌دار بود (0.05>P). استفاده ال- لیزین 5/0 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلا می‌تواند باعث بهبود شاخص‌های رشد، بقا و همچنین افزایش تحریک سیستم ایمنی گردد و از این طریق سبب سلامتی و بهبود وضعیت فیزیولوژیک در بچه ماهی قزل‌آلا شود. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_149790_fb32b5742c2910f8dc5eedaec27a0c9d.pdf