%0 Journal Article %T مطالعه مدیریت کیفی کارخانه‌های مختلف آرد ماهی در ایران %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A مسلمی, مهران %A عابدی, روزبه %A سعدی, حشمت الله %D 2021 %\ 08/23/2021 %V 9 %N 1 %P 164-171 %! مطالعه مدیریت کیفی کارخانه‌های مختلف آرد ماهی در ایران %K آرد ماهی %K TVN %K زمان ماندگاری %K مدیریت %K کیفیت %R %X آرد ماهی باتوجه به غنای پروتئینی به‌عنوان منبع اصلی تامین غذای دام  و آبزیان به شمار می‌رود. از آن جاکه کشور ما کارخانجات متعدد تولید آرد ماهی در نواحی مختلف ساحلی و غیر ساحلی با شیوه‌های مدیریتی خاص آن مناطق تولید می‌گردد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفی محصول تولیدی و شیوه‌های مدیریتی آن‌ها  در 17 شرکت فرآوری و تولیدی آرد ماهی از 9 استان منتخب کشور مشتمل بر 190 نفر از (پرسنل، کارکنان ارشد و قسمت مدیریت) به شیوه تحلیلی-پیمایشی به اجرا درآمد. نتایج نشان داد در مجموع توان مدیریتی کارخانجات آردماهی در کشور بر اساس نظرات کارکنان کمتر از حد متوسط است و شرایط مطلوبی ندارد. با این وجود سطح مهارت‌های هشت‌گانه مدیریتی در کارخانجات استان‌های مختلف متفاوت است. کارخانجات در استان‌های گیلان، تهران، سیستان و بلوچستان و اصفهان مدیران توان تصمیم‌سازی بالایی دارند. با در نظر گرفتن شاخص‌های ارزیابی مدیران نتایج نشان داد که کارخانجات استان هرمزگان مناسب‌ترین وضعیت و استان البرز ضعیف‌ترین کیفت را داراست. نتایج بررسی TVN نشان داد، استان‌ها با هم تفاوت معنی‌دار دارند، از این نظر قوی‌ترین مربوطبه کارخانه های استان سمنان و سیستان و بلوچستان و ضعیف‌ترین آن ­ها مربوط به استان‌های خوزستان و گیلان هستند. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_137432_46805dc64738e9c8421147219d07df13.pdf