%0 Journal Article %T تاثیر مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک قهوهای Sargassum ilicifolium بر روی برخی از شاخصهای ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی Penaeus vannamei %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A عیدی قلعه قاضی, فاطمه %A نوری, احمد %A حسینی فر, سید حسین %D 2021 %\ 08/23/2021 %V 9 %N 1 %P 1-14 %! تاثیر مکمل غذایی عصاره آب داغ جلبک قهوهای Sargassum ilicifolium بر روی برخی از شاخصهای ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی Penaeus vannamei %K عصاره آب داغ %K جلبک قهوهای %K همولنف %K فاکتورهای ایمنی %K فاکتورهای آنتیاکسیدانی %R %X همولنف میگوی پاسفید غربی (Penaeus vannamei) ارزیابی شد. این آزمایش در 3 تیمار شامل 0/25، 0/5 و 1 درصد SHWE و یک گروه شاهد در سه تکرار انجام شد. 120 عدد میگو (میانگین وزن 0/08±4/67 گرم) بهطور تصادفی در گروهها توزیع گردید. در پایان 66 روز آزمایش، برخی شاخصهای ایمنی و آنتیاکسیدانی و تعداد هموسیتها در بین گروههای تیماری و شاهد سنجش گردید. نتایج نشان داد که میزان آلکالین فسفاتاز در گروه تیماری تغذیه شده با 0/25 درصد SHWE افزایش یافت. مقدار گلوتاتیون پراکسیداز در تمام تیمارهای تغذیه شده با SHWE افزایش نشان داد. هرچند، سطوح گلوتاتیون، در تیمارهای 0/25 و 0/5 درصد در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنیداری (0/05>p ) داشت. بیشترین مقدار سطوح گلوتاتیون اس-ترانسفراز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در تیمار تغذیه شده با 0/5 درصد SHWE ثبت گردید. درحالیکه مقدار ظرفیت آنتیاکسیدانی کل در تمام تیمارهای تغذیهای با گروه شاهد تفاوتی را نشان نداد (0/05<p ). دو شاخص اسید فسفاتاز و فنل اکسیداز در هیچ کدام از گروههای تیماری تغییر نداشتند. لیزوزیم در گروه تیماری 0/25 درصد به طور معنیداری کمتر از گروه شاهد بود (0/05>p )، در حالیکه با سایر گروههای تیماری تفاوت معنیدار نداشت (0/05
p ) نشان داد، و در تیمار 0/25 درصد، تنها تعداد هموسیتهای کل و سلولهای نیمه گرانوله افزایش معنیدار (0/05>p ) با گروه شاهد داشت. نتایج نشان داد که عصاره آب داغ جلبک سارگاسوم از طریق تغذیه و با هدف افزایش پارامترهای آنتیاکسیدانی و همچنین فاکتورهای ایمنی همولنف در میگوی پاسفید غربی موثر و مفید میباشد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_130634_64860393f2e648512b8895bf9d8f5e9e.pdf