%0 Journal Article %T اثرات سیترات سدیم جیره بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم های گوارشی بچه ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A ستوده, ابراهیم %A سقایی, سینا %A دهقانی, میلاد %D 2020 %\ 08/22/2020 %V 8 %N 1 %P 32-42 %! اثرات سیترات سدیم جیره بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم های گوارشی بچه ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) %K نمک اسید آلی %K رشد %K مکمل غذایی %K پروتئین گیاهی %K فعالیت آنزیمی %R %X این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سیترات سدیم جیره بر عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) تغذیه شده با جیره­ های حاوی مقدار اندک پودر ماهی انجام شد. بچه ماهیان با میانگین وزن اولیه 0/2±6/5 گرم در سه گروه با تعداد 10 قطعه بچه ماهی در هر تکرار تقسیم شده و به ­مدت 8 هفته تغذیه شدند. گروه ­های آزمایشی شامل گروه شاهد، جیره حاوی 5 گرم بر کیلوگرم سیترات سدیم (SC5) و جیره حاوی 10 گرم بر کیلوگرم سیترات سدیم (SC10) بودند. در پایان آزمایش، شاخص­ های عملکرد رشد مثل میانگین وزن نهایی، درصد افزایش وزن و ضریب رشد ویژه بچه ماهیان تیمارهای تغذیه شده با جیره­ های حاوی سیترات سدیم به ­طور معنی­ داری نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود (0/05>P). میزان پروتئین خام و چربی خام لاشه بچه ماهیان گروه تغذیه شده با جیره حاوی 5 گرم در کیلوگرم سیترات سدیم نسبت به سایر گروه­ های آمایشی اندکی بالاتر بود، با این حال نتایج نشان داد این تفاوت معنی­ دار نیست (0/05P). فعالیت آنزیم های گوارشی لیپاز و آمیلاز در بین گروه ­های آزمایشی اختلاف معنی­ داری نشان نداد (0/05