TY - JOUR ID - 87106 TI - اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، ایمنی غیر اختصاصی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در سیستم بازگردشی آب JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - معصومی, سید حامد AU - آدینه, حسین AU - هرسیج, محمد AU - جعفریان, حجت الله AU - قلی پور کنعانی, حسنا AD - گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران. Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 7 IS - 1 SP - 68 EP - 80 KW - عصاره یوکا KW - پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان KW - سیستم بازگردشی آب KW - پارامترهای رشد و ایمنی DO - N2 - مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر رژیم غذایی حاوی عصاره یوکا بر رشد و تغذیه، ایمنی غیر اختصاصی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل ­آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. ماهیان با میانگین وزنی 1/65±18/89 گرم و میانگین طولی 0/77±12/40 سانتی­متر در 4 تیمار آزمایشی و هر یک با 3 تکرار به ­مدت 60 روز (دوره اول آزمایش: 50 روز بدون استرس آمونیاک) و (دوره دوم آزمایش: 10 روز تحت استرس آمونیاک به میزان 0/024 میلی­ گرم در لیتر) مورد آزمایش قرار گرفتند. سطوح مختلف عصاره گیاهی به میزان  0% (شاهد)، 0/5 (Y1)، 1 (Y2) و 1/5 (Y3) درصد بر روی غذای تجاری اسپری شد. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده در تیمار Y3 از نظر وزن نهایی، افزایش وزن، درصد رشد روزانه و سرعت رشد ویژه در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف­ معنی ­داری داشت (0/05>P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) در رژیم غذایی حاوی 1% عصاره گیاهی (Y2) مشاهده شد. در پایان دوره آزمایش، 24 ساعت تعویض آب انجام نشد. در این مدت، نمونه­ برداری از آب محیط پرورش هر 4 ساعت یکبار صورت گرفت. آمونیاک آب از ساعت ۱۶ تا ۲۴ افزایش یافت. نتایج نشان داد که غلظت ­های مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد و آمونیاک آب اثر می­ گذارد. بر اساس نتایج سنجش فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی می­ توان اظهار داشت که عصاره یوکا باعث تحریک ایمنی شده اما در برخی موارد تاثیر معنی­ دار آماری نداشته است که نیاز به مطالعات جامع­تری دارد. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_87106.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_87106_09d8e5bf86d7d301db061a6643b6114a.pdf ER -