TY - JOUR ID - 87029 TI - تأثیر جیره غنیشده با آستاگزانتین و نمک صفراوی بر رشد، رنگپذیری و میزان کارتنوئید پوست ماهی پَرِت خونی (Cichlasoma synspilum ♀ × Cichlasoma citrinellum ♂) JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - مخلص آبادی فراهانی, امین AU - درافشان, سالار AU - پیکان حیرتی, فاطمه AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران. Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 7 IS - 1 SP - 37 EP - 47 KW - رنگدانه KW - بازارپسندی KW - ماهی زینتی KW - رنگ سنجی DO - N2 - این مطالعه بهمنظور بهبود رنگ پذیری ماهی پرت، از طریق افزودن نمک صفراوی به جیره غذایی حاوی آستاگزانتین اجرا شد. ماهیان (با میانگین وزنی 2/6±25/5 گرم و طولی 0/34±6/34 سانتیمتر) با 3 جیره متفاوت شامل تیمار شاهد (جیره پایه)، تیمار آستاگزانتین (4 گرم بر کیلوگرم آستاگزانتین) و تیمار آستاگزانتین-نمک صفراوی (به ترتیب 4 گرم و 1200 میلیگرم بر کیلوگرم از آستاگزانتین و نمک صفراوی) به مدت 90 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شاخصهای اصلی رشد بهغیراز نرخ رشد ویژه، در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی آستاگزانتین، در مقایسه با سایر تیمارها بهصورت معنیداری بهبود یافت (0/05>P)، با این وجود چنین تاثیری در تیمار آستاگزانتین-نمک صفراوی مشاهده نشد (0/05
P). ارزیابی رنگسنجی با اسپکتوفتومتری انعکاسی نیز بیانگر رنگ قرمز شدیدتر در ماهیان تغذیه شده با آستاگزانتین-نمک صفراوی بود. بنابراین می توان بیان داشت که افزودن نمک صفراوی به جیره حاوی آستاگزانتین می تواند منجر به بهبود ابقاء رنگدانه در پوست و به تبع آن بهبود بازارپسندی ماهی شود. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_87029.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_87029_1e7c34fbed66dcbf87d4bf6bfcad91ee.pdf ER -