TY - JOUR ID - 86947 TI - مطالعۀ بیوتایپینگ و الگوی پروتئین های کل و غشای خارجی ایزوله های یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) جداسازی شده از برخی مزارع قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) کشور JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - طاهری میرقائد, علی AU - میرمظلومی, سینا AU - سلطانی, مهدی AU - شهره, پولین AU - زرگر, اشکان AU - سلطانی, الهه AD - گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران AD - گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. AD - دانشکدۀ دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران. AD - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران. Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 7 IS - 1 SP - 19 EP - 26 KW - یرسینیا راکری KW - پروتئین کل سلول KW - پروتئین غشای خارجی KW - بیوتایپینگ DO - N2 - یرسینیا راکری عامل سپتی سمی یرسینیایی یا یرسینیوز و یکی از بیماری­های با اهمیت اقتصادی در ماهیان پرورشی است. در مطالعه حاضر جداسازی، شناسایی، بیوتایپینگ و الگوی پروتئین­ های کل و غشای خارجی سلول یرسینیا راکری در تعدادی از مزارع قزل­ آلای رنگین­ کمان واقع در برخی استان­ های کشور مورد مطالعه قرار گرفت تا بتوان از اطلاعات به ­دست آمده در جهت ساخت و ارتقاء واکسن این بیماری استفاده کرد. تعداد هفت ایزوله طی بهار و تابستان 1397، از استان­ های مازندران، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و زنجان به دست آمد، که با روش ­های فنوتایپینگ و مولکولی شناسایی شدند. این ایزوله ­ها همراه با پنج ایزوله ای که قبلاً از استان­های خراسان شمالی و آذربایجان غربی جمع­آوری شده بود در آزمایش ­های فنوتایپینگ به ­عنوان بیوتیپ یک شناسایی شدند. به ­علاوه، همه این ایزوله ­ها دارای الگوهای الکتروفورزی مشابه برای پروتئین ­های کل و پروتئین ­های غشای خارجی سلولی بودند. نتیجۀ این مطالعه نشان می ­دهد که ایزوله ­های یرسینیا راکری عامل بیماری یرسینیوزیس در برخی مزارع قزل آلای کشور مورد بررسی قرار گرفته است، از تنوع پایینی برخوردارند که می ­تواند برای مطالعات پیشگیری مانند واکسیناسیون مورد استفاده قرار گیرد. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_86947.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_86947_d2c0072ceee64f6f101f59928a6d0cea.pdf ER -