TY - JOUR ID - 69785 TI - بررسی تأثیر سطوح مختلف سختی و نسبت‌های مختلف کلسیم و منیزیم آب بر تخم گشایی و کیفیت ناپلی (Atremia franciscana) JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - غلام زاده, پوریا AU - رضایی توابع, کامران AU - رفیعی, غلامرضا AU - صیدگر, مسعود AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. AD - مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران. Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 6 IS - 1 SP - 65 EP - 73 KW - آرتمیا KW - سختی آب KW - کلسیم KW - منیزیم DO - N2 - آرتمیا به­ عنوان مهمترین غذای زنده در دوره‌‌های مختلف لاروی در بسیاری از آبزیان شناخته می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف سختی (200، 500 و 1000 میلی‌‌گرم در لیتر) و نسبت‌های مختلف کلسیم به منیزیم (100:0، 80:20، 50:50، 20:80 و 0:100 درصد)‌ بر درصد تخم‌گشایی، طول کل و میزان مرگ و میر A. franciscana انجام شد. نتایج اثرات سطوح مختلف سختی و نسبت‌های مختلف کلسیم و منیزیم بر روی عملکرد سیست A. franciscana به ­طور معنی­ داری (0.50≥P) نشان داد که افزایش میزان سطح سختی، باعث کاهش میانگین درصد تخم‌گشایی سیست‌ها شده است به گونه‌ای که در تیمار 1000 میلی‌گرم در لیتر به ­طور معنی­ داری کمترین میانگین میزان تفریخ 7±31 مشاهده شد. همچنین بهترین نسبت میزان کلسیم به منیزیم، نسبت برابر 50:50 تعیین شد. از سویی نتایج تاثیر سطوح سختی و نسبت‌های کلسیم و منیزیم بر روی درصد مرگ و میر A. franciscana نشان داد که با افزایش میزان سختی، تلفات افزایش یافته ولی نسبت‌‌های کلسیم و منیزیم تاثیری در میزان مرگ و میر نداشته است. براساس نتایج در نسبت برابر کلسیم به منیزیم در سختی 500 میلی‌گرم در لیتر بیشترین میزان تخم­ گشایی 2/35±73/33 درصد حاصل شد. همچنین افزایش میزان سختی سبب کاهش اندازه طول کل ناپلی حاصل از تخم ­گشایی و افزایش میزان مرگ و میر شد. نتایج نشان داد که بهترین نسبت کلسیم و منیزیم برای تفریخ سیست گونه آرتمیا A. franciscana نسبت مساوی کلسیم به منیزیم 50:50 می­باشد و هرچه نسبت کلسیم و منیزیم تغییر کند، از میزان تفریخ در تمام سطوح سختی کاسته و بر میزان تلفات افزوده می‌شود. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_69785.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_69785_8a937d85560a82cbd07e31c6dc5bc5c3.pdf ER -