TY - JOUR ID - 63383 TI - باکتری های غالب محیط های کشت آنتن منشعب Daphnia magna و سیکلوپس خاردار Acanthocyclops robustus JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - شرفی, رامین AU - فرهادیان, امیدوار AU - سلیمانی, محسن AD - دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 3 IS - 1 SP - 1 EP - 15 KW - باکتریها KW - زئوپلانکتون KW - جلبک سندسموس KW - کود KW - سبزیجات KW - BOD KW - COD DO - N2 - باکتری ها و زئوپلانکتون ها عناصر مهم در شبکه غذایی پلاژیک هستند و نقش مهمی را در فرآیندهای بیوژئوشیمیایی دارند. در این تحقیق باکتری های غالب در محیطهای کشت آنتن منشعب (Daphnia magna) و خاردار (Acanthocyclops robustus) تغذیه شده با کود (گاوی+ مرغی به نسبت 1:1 وزنی)، سبزیجات (جعفری+ اسفناج+ گشنیز به نسبت 1:1:1 وزنی) و جلبک سندسموس (Scenedesmus quadricauda) بررسی گردید. نتایج نشان داد که در کشت D. magna با کود و سبزیجات دارای باکتری های جنس  Acinetobacter و برای کشت با جلبک سندسموس باکتری های جنس Aeromonas غالب بودند در حالی که در کشت A. robustus تغذیه شده با کود، سبزیجات و جلبک سندسموس به ترتیب جنس های Neisseria، Enterobacteria و Alcaligenes غالب شدند. جیره های مختلف غذایی تاثیر معنی داری را بر میزان تراکم D. magnaوA. robustus، جمعیت باکتری ها، BOD و COD محیط کشت داشتند (0/05>P). بالاترین میزان جمعیت باکتریایی محیط کشت D. magna در تغذیه با جلبک سندسموس (cell/ml  104×5) و کمترین در کود ( cell/ml 103×9)  بدست آمد. همچنین در کشت A. robustus با سبزیجات و جلبک سندسموس به ترتیب بالاترین و کمترین میزان جمعیت باکتریایی  cell/ml 104×4/1 و cell/ml 103×5 بدست آمد. بیشترین میزان BOD در کشت A. robustus تغذیه شده با سبزیجات (90 میلی گرم در لیتر) و کمترین آن درکشت D. magna  تغذیه شده با کود (28 میلی گرم در لیتر) بدست آمد. بیشترین میزان COD (313 میلی گرم در لیتر) و کمترین آن (43 میلی گرم در لیتر) به ترتیب در A. robustus تغذیه شده با سبزیجات و جلبک سندسموس بدست آمد. علاوه بر این، پارامترهای BOD، COD و جمعیت باکتریایی همبستگی معنی داری با تراکم جمعیت D. magna و A. robustus داشت (0/05>P). بطورکلی، یافته های این تحقیق نشان داد که نوع باکتریها و تراکم جمعیت آنها در محیطهای کشت  زئوپلانکتونی  به گونه زئوپلانکتون و جیره غذایی آنها در طی پرورش بستگی دارد. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_63383.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_63383_bf71df6d6c56c06314ea544474f67045.pdf ER -