TY - JOUR ID - 159964 TI - تعیین شرایط بهینه غنی سازی آرتمیا اورمیانا با دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس و باسیلوس سابتیلیس JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - توکمه چی, امیر AU - مناف فر, رامین AU - نوری, فرزانه AD - گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. AD - گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران AD - گروه تغذیه و تکثیر و پرورش، پژوهشکده آرتمیا و آبزیان، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 2 IS - 1 SP - 14 EP - 24 KW - آرتمیا اورمیانا KW - غنی سازی KW - پروبیوتیک KW - بهینه سازی DO - N2 - آرتمیا به عنوان ناقل بسیاری از ترکیبات مغذی و مواد مختلف نظیر دارو­ها و غیره، اهمیت ویژه­ای در تغذیه آبزیان به خصوص در دوران لاروی دارد. بر این اساس هدف از مطالعه حاضر با توجه به توانایی آرتمیا در حمل پروبیوتیک­ها تعیین بهترین شرایط غنی سازی آن از نظر شوری، دما، زمان افزودن باکتری و تراکم با دو پروبیوتیک مهم یعنی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و باسیلوس سابتیلیس بود. برای این منظور یک آزمایش دو مرحله ­ای طراحی شد، در مرحله نخست بهترین شرایط غنی سازی از نظر دما، شوری و زمان افزودن به طور جداگانه برای هر دو باکتری تعیین گردید. سپس در مرحله دوم مطالعه بر اساس نتایج فاز نخست در دما، شوری و زمان بهینه میزان تراکم ایده ­آل نیز برای هر دو باکتری محاسبه شد. نتایج بدست آمده از این بررسی نشان داد که شرایط بهینه غنی سازی از نظر شوری، دما، ساعات افزودن باکتری و غلطت مناسب برای پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus به ترتیب برابر با ppt 30، 32 درجه سانتی گراد، 6 ساعت و CFU/ml 106 است. در حالی که شرایط ایده آل غنی سازی از نظر شوری، دما، ساعات افزودن باکتری و غلظت مناسب برای پروبیوتیک Bacillus subtilis به ترتیب برابر با ppt 40، 28 درجه سانتی گراد، 9 ساعت و CFU/ml 107 است. نتایج حاصل از این بررسی ثابت کرد که بسته به نوع باکتری شرایط بهینه غنی سازی نیز متفاوت می ­باشد. همچنین بر اساس نتایج بدست آمده می­ توان نتیجه گرفت که آرتمیا اورمیانا از پتانسیل بالقوه ­ای برای حمل پروبیوتیک ­ها برخوردار است و در صورت رعایت شرایط بهینه غنی سازی می­توان بر این توانایی افزود. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159964.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159964_86c912e677e47d3dd500e655401db9a8.pdf ER -