TY - JOUR ID - 159557 TI - اثر سطوح مختلف کنجاله ی کانولا بر شاخص رشد و ترکیب بدن میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در شرایط پرورشی JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - ارشادی مطلق, سکینه AU - علاف نویریان, حمید AU - قربانی واقعی, رضا AU - فلاحتکار, بهرام AD - 'گروه تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان. AD - پژوهشکده میگوی کشور Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 1 IS - 1 SP - 1 EP - 11 KW - ( Litopenaeus vannamei) KW - رشد KW - کنجاله کانولا KW - آرد ماهی KW - جایگزینی DO - N2 -  این مطالعه به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف کنجاله ­ی کانولا بر شاخص­ های رشد، ترکیب بدن و درصد بازماندگی میگوی وانامی با میانگین وزنی g  1/63± 0/085 انجام گرفت. آزمایش براساس طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار غذایی شامل سطوح صفر، 5، 15، 25، 35 درصد کنجاله­ ی کانولا در 3 تکرار اجرا گردید و 450 میگو به طور تصادفی در 15 تانک (30 میگو در هر تانک) معرفی شدند. میگوها سه وعده در روز بر اساس وزن بدن به مدت 8 هفته در دمای 0/085±31 تغذیه شدند. در پایان دوره، شاخص های رشد و تغذیه مانند افزایش وزن (WG)، نرخ رشد ویژه (SGR)، نرخ بازده پروتئینی (PER)، کارایی غذا (FE)، متوسط افزایش وزن روزانه (ADG)، درصد افزایش وزن بدن (BWI)، بازماندگی، میزان غذای مصرفی، قیمت هر کیلوگرم غذا و ترکیب بدن میگوهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که جایگزینی تا 25 درصد کنجاله­ ی کانولا به جای آرد ماهی در جیره­ی غذایی میگوی وانامی تأثیر منفی بر عملکرد رشد میگوهای تغذیه شده نداشت و تفاوت معنی داری در سطح 5 درصد در ترکیب بدن و درصد بازماندگی بین تیمارها مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان می دهند که استفاده از جیره های حاوی  25 درصد کنجاله­ی کانولا به دلیل صرفه­ ی اقتصادی و کاهش هزینه غذا می­ تواند جایگزین آرد ماهی در ساخت جیره های غذایی برای میگوهای جوان در نظر گرفته شود. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159557.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_159557_b5493064a1a9961d5beaca03088a82d8.pdf ER -