TY - JOUR ID - 149790 TI - تاثیر ال-لیزین و ال-کارنتین جیره بر شاخص‌های رشد، بقاء و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - اوانی, عابد AU - فرضی, رضا AU - موسوی ثابت, سید حامد AD - گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، ایران. AD - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 10 IS - 1 SP - 80 EP - 91 KW - قزل آلای رنگین کمان KW - پروتئین کل KW - تری گلیسرید KW - ال-لیزین و ال-کارنتین DO - N2 - این پژوهش به‌منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ال-لیزین و ال-کارنتین جیره بر شاخص‌های رشد، بقاء و برخی از پارامترهای کیفی خون بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به اجرا درآمد. 600 قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی 25 گرم در 10 تیمار و 2 تکرار به صورت کاملاً تصادفی در 20 تانک پرورشی توزیع شدند. ماده مورد نظر ال-لیزین و ال-کارنتین در سطوح مختلف به جیره غذایی اضافه شد. طول دوره پرورش 8  هفته در نظر گرفته شد. برای بررسی شاخص‌های رشد، درصد بازماندگی، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و فاکتورهای ایمنی و همچنین مقایسه بین تیمارها در پایان دوره پرورش عملیات خون­گیری صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمار تغذیه شده با ال-لیزین 0.5 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم در وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و کاهش ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد داشت. از نظر درصد بقاء ماهیان، بیشترین درصد ماندگاری در تیمار حاوی سطوح ال-لیزین 5/0 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم مشاهده شد. نتایج نشان داد در بین فاکتورهای بیوشیمیایی پلاسما از قبیل گلوکز، تری گلیسرید و کلسترول در تیمار حاوی ال لیزین 0.5 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم اختلاف معنی‌دار مشاهده شد (0.05>P). بیشترین میزان پروتئین کل و گلوبولین در تیمار حاوی ال- لیزین 0.5 و ال -کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی‌دار بود (0.05>P). استفاده ال- لیزین 5/0 و ال-کارنتین 1 گرم در هر کیلوگرم جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلا می‌تواند باعث بهبود شاخص‌های رشد، بقا و همچنین افزایش تحریک سیستم ایمنی گردد و از این طریق سبب سلامتی و بهبود وضعیت فیزیولوژیک در بچه ماهی قزل‌آلا شود. UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_149790.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_149790_fb32b5742c2910f8dc5eedaec27a0c9d.pdf ER -