TY - JOUR ID - 120158 TI - مقایسه تاثیرخوراکی جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا (Gracilaria corticata) و مخمر ساکارومایسیس سروزیه (Saccharomyces cervesia) بر شاخص‌های ایمنی میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) JO - مجله علوم آبزی پروری JA - AQUA LA - fa SN - 2322-5351 AU - محمدی دوست, مهرداد AU - افشارنسب, محمد AU - کاکولکی, شاپور AU - آهنگرزاده, مینا AU - هوشمند, حسین AU - محسنی نژاد, لفته AD - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. AD - بخش بهداشت و بیماری‌های آبزیان ، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. AD - مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 8 IS - 2 SP - 37 EP - 44 KW - جلبک KW - گراسیلاریا KW - میگوی پا سفید KW - مخمر KW - ساکارومایسییس سروزیه DO - N2 - در این مطالعه به میگوهای وانامی جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا (Gracilaria corticata‌) و مخمر ساکارومایسیس سروزیه (Saccharomyces cervesia) به صورت خواکی داده شد و سپس تغییر شاخص هایی ایمنی میگو بررسی شدند. بدین منظور 1800 قطعه میگوی 5 گرمی را انتخاب و پس از سازگاری در 9 مخزن 10 تنی ذخیره‌سازی شدند. به یک گروه از جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا به میزان 1500 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا داده شد و به گروه دیگر مخمر ساکارومایسیس سروزیه به میزان یک گرم در یک کیلوگرم غذا به مدت 25 روز استفاده شد. روزهای 1، 3، 9، 18 و 25 از همولنف میگوها نمونه‌برداری شد. شاخص‌های ایمنی شامل هموسیت کل‏، پروتئین کل، آنزیم پراکسیداز‏، آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و آنزیم فنول اکسیداز این دو گروه با گروه شاهد مقایسه شدند. نتایج نشان داد هر دو تیمار شاخص­های ایمنی نسبت به گروه شاهد نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌داری نشان داد (0/05>P). همچنین شاخص ­های ایمنی در تیمار یک افزایش معنی‌داری نسبت به تیمار مخمر نشان داد (0/05>P). UR - http://www.aquaculturesciences.ir/article_120158.html L1 - http://www.aquaculturesciences.ir/article_120158_f4ca0d1906f7ae4455b36d8e14ca518a.pdf ER -