%0 Journal Article %T جایگزینی آستاگزانتین جیرۀ ماهی قزل آلای رنگین کمان با پودر هویج: اثرات بر میزان کاروتنوئید کل در پوست، گوشت و خون ماهی %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A بیگی کلسشتری, علی %A حسینی, سید ولی %A فرهنگی, مهرداد %A رفیعی, غلامرضا %D 2020 %\ 02/20/2020 %V 7 %N 2 %P 165-173 %! جایگزینی آستاگزانتین جیرۀ ماهی قزل آلای رنگین کمان با پودر هویج: اثرات بر میزان کاروتنوئید کل در پوست، گوشت و خون ماهی %K پودر هویج %K کاروتنوئیدکل %K رنگ %K گوشت %R %X هدف این پژوهش، بررسی اثر جایگزینی پودر هویج (0، 25، 50، 75 و 100 درصد) به جای آستاگزانتین بر تغییرات میزان کاروتنوئید کل پوست، فیله و خون ماهی قزل­آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بود. از این­ رو آزمایشی کاملاً تصادفی با 6 تیمار (هر کدام با 3 تکرار طراحی شد). 300 عدد ماهی قزل­آلای رنگین­ کمان با میانگین وزن اولیه 0/30±50/00 گرم در 18 حوضچه فایبرگلاس آزمایشی تقسیم شدند. طول دوره پرورش 60 روز بود. نتایج نشان داد که اضافه نمودن پودر هویج به غذای ماهی­ ها، اثر معنی­ داری بر تغییرات میزان کاروتنوئید کل پوست، فیله و خون ماهیان و در نتیجه ایجاد رنگ قرمز داشت. غلظت کاروتنوئید کل پوست و فیله با اضافه نمودن پودر هویج در جیره، به­ صورت معنی­ داری افزایش یافت (0/05>P). اضافه 9/009±0/40413 و 0/01±0/2240 میلی­ گرم در کیلوگرم) شد و دارای اختلاف معنی­ داری با سایر تیمارها بود (0/05>P). نتایج نشان داد که در تیمارهای 50 و 75 درصد پودر هویج، کاروتنوئیدکل خون ماهیان به­ صورت معنی­ داری بالاتر از سایر تیمارها (0/05>P) بود و کمترین میزان کارتنوئید (0/004±0/0269 میلی­ گرم کیلوگرم) در گروه شاهد دیده شد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_96634_d83b7bb880a6be2d0b0572bb0e15f45d.pdf