%0 Journal Article %T اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، ایمنی غیر اختصاصی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در سیستم بازگردشی آب %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A معصومی, سید حامد %A آدینه, حسین %A هرسیج, محمد %A جعفریان, حجت الله %A قلی پور کنعانی, حسنا %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 7 %N 1 %P 68-80 %! اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، ایمنی غیر اختصاصی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در سیستم بازگردشی آب %K عصاره یوکا %K پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان %K سیستم بازگردشی آب %K پارامترهای رشد و ایمنی %R %X مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر رژیم غذایی حاوی عصاره یوکا بر رشد و تغذیه، ایمنی غیر اختصاصی و کیفیت آب محیط پرورش ماهی قزل ­آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. ماهیان با میانگین وزنی 1/65±18/89 گرم و میانگین طولی 0/77±12/40 سانتی­متر در 4 تیمار آزمایشی و هر یک با 3 تکرار به ­مدت 60 روز (دوره اول آزمایش: 50 روز بدون استرس آمونیاک) و (دوره دوم آزمایش: 10 روز تحت استرس آمونیاک به میزان 0/024 میلی­ گرم در لیتر) مورد آزمایش قرار گرفتند. سطوح مختلف عصاره گیاهی به میزان  0% (شاهد)، 0/5 (Y1)، 1 (Y2) و 1/5 (Y3) درصد بر روی غذای تجاری اسپری شد. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده در تیمار Y3 از نظر وزن نهایی، افزایش وزن، درصد رشد روزانه و سرعت رشد ویژه در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف­ معنی ­داری داشت (0/05>P). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) در رژیم غذایی حاوی 1% عصاره گیاهی (Y2) مشاهده شد. در پایان دوره آزمایش، 24 ساعت تعویض آب انجام نشد. در این مدت، نمونه­ برداری از آب محیط پرورش هر 4 ساعت یکبار صورت گرفت. آمونیاک آب از ساعت ۱۶ تا ۲۴ افزایش یافت. نتایج نشان داد که غلظت ­های مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد و آمونیاک آب اثر می­ گذارد. بر اساس نتایج سنجش فاکتورهای ایمنی غیر اختصاصی می­ توان اظهار داشت که عصاره یوکا باعث تحریک ایمنی شده اما در برخی موارد تاثیر معنی­ دار آماری نداشته است که نیاز به مطالعات جامع­تری دارد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_87106_09d8e5bf86d7d301db061a6643b6114a.pdf