%0 Journal Article %T تأثیر مکمل سلنیت سدیم در جیره غذایی بر عملکرد و فراسنجه‌های خون‌شناسی تاس‌ماهی سیبری (Acipenser Baerii) جوان %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A صرامی فروشانی, ندا %A رجبی اسلامی, هومن %A خارا, حسین %A یوسفی سیاه کلرودی, سیامک %D 2022 %\ 08/23/2022 %V 10 %N 1 %P 113-124 %! تأثیر مکمل سلنیت سدیم در جیره غذایی بر عملکرد و فراسنجه‌های خون‌شناسی تاس‌ماهی سیبری (Acipenser Baerii) جوان %K اریتروسیت %K سلنیوم %K نرخ رشد روزانه %K تاس ماهی سیبری %R %X سلنیوم یکی از عناصر کم‏ مقدار ضروری برای حفظ سلامت ماهیان است. پژوهش حاضر به‌بررسی تأثیر سلنیت سدیم بر بقا، رشد و برخی ویژگی‏ های خون‌شناسی مرتبط با گلبول‏ های قرمز تاس‌ماهی سیبری جوان پرداخته است. تعداد 300 قطعه تاس‌ماهی سیبری (میانگین وزن اولیه 0/5±10/0 گرم) به‌طور کاملاً تصادفی در پنج تیمار و هشت هفته با سطوح ‏‌صفر (شاهد)، 0/2، 0/4، 0/8 و 1/6 میلی‌گرم سلنیت سدیم به‌ازای هر کیلوگرم جیره غذایی تغذیه شدند افزودن سلنیت سدیم به شکل معنی ‏داری وزن نهایی و نرخ رشد روزانه را افزایش داده و به‌ترتیب به مقادیر 0/68±25/63 گرم و 22/07±1/0درصد روزانه در ماهیانی رساند که با جیره حاوی 1/6 میلی‏گرم سلنیت سدیم تغذیه شده بودند (0/05>P). ضریب تبدیل غذایی نیز پس از هشت هفته تغذیه ماهیان با سلنیت سدیم به شکل معنی‎داری کاهش یافته و به 79/10±1/0در ماهیانی رسید که با 1/6میلی‏ گرم در هر کیلوگرم جیره غذایی تغذیه شده بودند (0/05>P). همچنین افزودن 0/8میلی‏ گرم در کیلوگرم و بالاتر سلنیت سدیم در جیره غذایی به‌شکل معنی‏ داری میزان هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول‏ های قرمز ماهیان را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (0/05>P). افزایش معنی ‏داری نیز در غلظت متوسط هموگلوبین و غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی ماهیان تغذیه نموده با 0/8میلی ‏گرم سلنیت سدیم در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده شد (0/05>P). یافته ‏های پژوهش حاضر در مجموع نشان داد مقدار 1/6میلی‏ گرم سلنیت سدیم در کیلوگرم جیره غذایی به‌عنوان بهترین سطح در زمانی معرفی می‏ شود که رشد تاس ماهی سیبری مدنظر باشد، در حالی که مقدار 0/8 میلی‏ گرم سلنیت سدیم در هر کیلوگرم جیره غذایی می ‏تواند بهترین پاسخ در سنتز فراسنجه‏ های خونی را ارائه نماید. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_153769_d1a9f0142b1c9d336c297a7779d7384b.pdf