%0 Journal Article %T بررسی اثر شوری بر تولید جلبک Dunaliella salina و تعیین میزان کاروتنوئید کل استخراج شده از آن %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A صالحی, مهسا %A نعمت الهی, محمدعلی %A نوروزی, مصطفی %A بزرگی, روزبه %D 2022 %\ 08/23/2022 %V 10 %N 1 %P 92-101 %! بررسی اثر شوری بر تولید جلبک Dunaliella salina و تعیین میزان کاروتنوئید کل استخراج شده از آن %K محیط کشت f/2و DUM %K شوری %K کلروفیل‏های a و b %K کاروتنوئید کل %R %X ریزجلبک‌ها یکی از مطمئن‌ترین منابع تولید پروتئین در جهان می‌باشند که دارای طیف گسترده‏ای از ترکیبات مفید بوده، که از این میان می‎توان به پروتئین، چربی و رنگدانه‎ها اشاره کرد. این تحقیق با هدف پرورش جلبک Dunaliella salina در محیط کشت‏ های (DUM)Modified Johansson  و (f/2) Guillard  تحت استرس شوری 10،20،30 درصد، جهت مطالعه کارایی محیط‏ های کشت و اثر استرس شوری روی کلروفیل‏ های a و b و کاروتنوئید کل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان تولید کلروفیل ‏های a و b به ترتیب 0/008± 8/20 و 0/06± 3/85 میکروگرم برمیلی‌گرم است که توسط نمونه پرورش یافته با محیط کشت DUM در شوری 10% تولید شد. همچنین، بیشترین میزان کاروتنوئید کل 0/03 ± 1/97 میکروگرم برمیلی‌گرم به دست آمد که توسط نمونه پرورش یافته در محیط کشت f/2 و با غلظت شوری 30% تحت استرس تولید شد. بیشترین رشد سلولی نیز 52041/6 ± 7808333 سلول در میلی‌لیتر، در شوری 10% در محیط کشت گیلارد بود. نتایج این پژوهش نشان داد که جلبک Dunaliella salina وقتی تحت استرس شوری قرار گیرد منبع خوبی برای تولید کاروتنوئیدها خواهد بود. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_150297_73b81c8289f5e9fcd5895a30e4f76882.pdf