%0 Journal Article %T مقایسه فعالیت آنتی آکسیدانی آلژینات استخراج شده به روش اسیدی از دو گونه جلبک قهوه ای Sargassum vulgare و Padina pavonica %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A احدی فر, میترا %A اجاق, سید مهدی %A حسینی فر, سید حسین %A عالیشاهی, علی رضا %A کردجزی, معظمه %A خانلر, محمدعلی %D 2021 %\ 08/23/2021 %V 9 %N 1 %P 108-122 %! مقایسه فعالیت آنتی آکسیدانی آلژینات استخراج شده به روش اسیدی از دو گونه جلبک قهوه ای Sargassum vulgare و Padina pavonica %K آلژینات %K آنتیاکسیدان %K ماکروجلبکها %K رادیکال آزاد %R %X آلژینات ها پلی ساکاریدهایی هستند که در جلبک های قهوه ای یافت می شوند و بیشترین فراوانی را در بین بیوپلیمرهای دریایی دارا می باشند. مطالعه حاضر به استخراج آلژینات به روش اسیدی در 2 pH و مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی آلژینات استخراج شده در غلظتهای مختلف از ماکروجلبک های قهوه ای S. vulgare و P. pavonica می پردازد. با توجه به نتایج سنجش آنتی اکسیدانی میزان محتوای فنل کل، رادیکال آزاد هیدروکسیل، فعالیت آنتی اکسیدانی کل در سه غلظت (200، 100 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر)، رادیکال آزاد سوپراکسید در دو غلظت (41/45 و 4/26 میکروگرم بر میلی لیتر)، قدرت شلاته کنندگی در سه غلظت (0/1، 0/5 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر) در آلژینات جلبک S. vulgare در مقایسه باآلژینات جلبک P. pavonica به صورت معنی داری بالاتر مشاهده شد (0/05>P). همچنین درصد مهار رادیکال آزاد DPPH در غلظت (150 میکروگرم بر میلی لیتر) توسط آلژینات جلبک S. vulgareو در غلظت (20 میکروگرم بر میلی لیتر) توسط آلژینات جلبک P. pavonica بالاتر می باشد (0/05>P). در آزمون فعالیت احیاکنندگی بین آلژینات هر دو جلبک در هیچ یک از بازه های غلظتی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (0/05