%0 Journal Article %T مقایسه فعالیت آنتی آکسیدانی آلژینات استخراج شده به روش اسیدی از دو گونه جلبک قهوه ای Sargassum vulgare و Padina pavonica %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A احدی فر, میترا %A اجاق, سید مهدی %A حسینی فر, سید حسین %A عالیشاهی, علی رضا %A کردجزی, معظمه %A خانلر, محمدعلی %D 2021 %\ 08/23/2021 %V 9 %N 1 %P 108-122 %! مقایسه فعالیت آنتی آکسیدانی آلژینات استخراج شده به روش اسیدی از دو گونه جلبک قهوه ای Sargassum vulgare و Padina pavonica %K آلژینات %K آنتی­اکسیدان %K ماکروجلبک­ها %K رادیکال آزاد %R %X آلژینات ­ها پلی ­ساکاریدهایی هستند که در جلبک ­های قهوه ­ای یافت می­ شوند و بیشترین فراوانی را در بین بیوپلیمرهای دریایی دارا می ­باشند. مطالعه حاضر به استخراج آلژینات به روش اسیدی در 2 pH  و مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی آلژینات استخراج شده در غلظت­های مختلف از ماکروجلبک­ های قهوه ­ای S. vulgare  و P. pavonica می­ پردازد. با توجه به نتایج سنجش آنتی اکسیدانی میزان محتوای فنل کل، رادیکال آزاد هیدروکسیل، فعالیت آنتی اکسیدانی کل در سه غلظت (200، 100 و 20 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر)، رادیکال آزاد سوپراکسید در دو غلظت (41/45 و 4/26 میکروگرم بر میلی­ لیتر)، قدرت شلاته کنندگی در سه غلظت (0/1، 0/5 و 1 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر) در آلژینات جلبک S. vulgare در مقایسه باآلژینات جلبک P. pavonica به صورت معنی­ داری بالاتر مشاهده شد (0/05>P). همچنین درصد مهار رادیکال آزاد DPPH در غلظت (150 میکروگرم بر میلی ­لیتر) توسط آلژینات جلبک  S. vulgareو در غلظت (20 میکروگرم بر میلی ­لیتر) توسط آلژینات جلبک P. pavonica بالاتر می ­باشد (0/05>P). در آزمون فعالیت احیاکنندگی بین آلژینات هر دو جلبک در هیچ یک از بازه­ های غلظتی اختلاف معنی ­داری مشاهده نشد (0/05