%0 Journal Article %T اثر سمیت کلرپیریفوس بر شاخص‌های خونی ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A ایری, عاطفه %A کاکاوند, فرحناز %A رضایی شادگان, مریم %A هدایتی, علی اکبر %D 2021 %\ 02/19/2021 %V 8 %N 2 %P 161-170 %! اثر سمیت کلرپیریفوس بر شاخص‌های خونی ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) تغذیه شده با سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) %K پربیوتیک %K سم کلرپیرفیوس %K ماهی تیلاپیا %K شاخص‌های خونی %R %X هدف این مطالعه بررسی تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) بر شاخص‌های خون­ شناسی ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) مواجهه شده با سم کلرپیریفوس بود.برای این منظور تعداد 120 بچه ماهی تیلاپیا به مدت 42 روز در 4 تیمار (هر یک با سه تکرار) شامل (1) شاهد، فاقد پربیوتیک قارچ صدفی، (2) غذای حاوی 0/005، (3) غذای حاوی 0/1 و (4) غذای حاوی 0/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی تقسیم شدند. سپس به هر گروه غلظت 0/5ppm سم کلرپیریفوس به مدت 16 روز اضافه شده و شاخص‌های خونی ماهیان در سطوح مختلف ارزیابی شد. براساس نتایج پربیوتیک به‌تنهایی اثر معنی‌داری بر تعداد گلبول‌های قرمز (RBC)، حجم متوسط گلبولی (MCV)، هماتوکریت، هموگلوبین و گلبول سفید نداشت (0/05>P) ولی تیمار در معرض کلرپیریفوس و پربیوتیک به‌صورت ترکیبی سبب افزایش فاکتورهای فوق در مقایسه با گروه شاهد و تیمارهای پربیوتیک به‌تنهایی شدند. با این‌ وجود مقادیر گلبول سفید و گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCHC در تیمار ترکیبی 0/2 و 0/1 درصد پربیوتیک و سم کلرپیریفوس بیشتر از سایر تیمارها بود. چنین نتیجه‌گیری می‌شود که سطح 0/2 و 0/1 درصد پربیوتیک قارچ صدفی در جیره می‌تواند بهترین تأثیر را بر فاکتورهای خونی ماهی تیلاپیا داشته باشد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_129064_9c691855535939c5f76fb38774b44b57.pdf