%0 Journal Article %T مقایسه تغییرات ترکیب اسید چرب و آمینه در سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی به دو روش شستشو و تغییر pH طی دوره ی نگهداری در شرایط انجماد %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A قیامی, زهره %A حسینی, سید ولی %A خدایی, حسین %D 2020 %\ 08/22/2020 %V 8 %N 1 %P 134-145 %! مقایسه تغییرات ترکیب اسید چرب و آمینه در سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی به دو روش شستشو و تغییر pH طی دوره ی نگهداری در شرایط انجماد %K کیلکای معمولی %K سوریمی %K پروتئین ایزوله %K شاخص‌های تغذیه‌ای %R %X در تحقیق حاضر کیفیت تغذیه ­ای سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی دریای خزر (Clupeonella caspia) تهیه شده به دو روش شستشو و  تغییر pH در طی دوره­ی نگهداری انجماد مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌های تهیه شده به مدت سه ماه در شرایط انجماد نگهداری و کیفیت آن‌ها از نظر برخی از خصوصیات تغذیه ­ای (نسبت n3/n6، شاخص‌های کیفیت چربی مانند شاخص ترومبوژنیک و شاخص آتروژنیک و نسبت EAA/NEAA) بررسی شد. براساس نتایج تغییرات شاخص آتروژنیک در واحد زمان معنی­ دار بود (0/05

p ). نتایج نشان داد که مقادیر مرتبط با شاخص‌های کیفیت تغذیه ­ای اندازه‌گیری شده در سوریمی تهیه شده به روش تغییر pH از مطلوبیت بهتری نسبت به روش شستشو را دارا می­ باشد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_113604_b68389ff0fb8da214af82e4fcd9ad83d.pdf