%0 Journal Article %T مقایسه تغییرات ترکیب اسید چرب و آمینه در سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی به دو روش شستشو و تغییر pH طی دوره ی نگهداری در شرایط انجماد %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A قیامی, زهره %A حسینی, سید ولی %A خدایی, حسین %D 2020 %\ 08/22/2020 %V 8 %N 1 %P 134-145 %! مقایسه تغییرات ترکیب اسید چرب و آمینه در سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی به دو روش شستشو و تغییر pH طی دوره ی نگهداری در شرایط انجماد %K کیلکای معمولی %K سوریمی %K پروتئین ایزوله %K شاخصهای تغذیهای %R %X در تحقیق حاضر کیفیت تغذیه ای سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکای معمولی دریای خزر (Clupeonella caspia) تهیه شده به دو روش شستشو و تغییر pH در طی دورهی نگهداری انجماد مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای تهیه شده به مدت سه ماه در شرایط انجماد نگهداری و کیفیت آنها از نظر برخی از خصوصیات تغذیه ای (نسبت n3/n6، شاخصهای کیفیت چربی مانند شاخص ترومبوژنیک و شاخص آتروژنیک و نسبت EAA/NEAA) بررسی شد. براساس نتایج تغییرات شاخص آتروژنیک در واحد زمان معنی دار بود (0/05
p ). نتایج نشان داد که مقادیر مرتبط با شاخصهای کیفیت تغذیه ای اندازهگیری شده در سوریمی تهیه شده به روش تغییر pH از مطلوبیت بهتری نسبت به روش شستشو را دارا می باشد. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_113604_b68389ff0fb8da214af82e4fcd9ad83d.pdf