%0 Journal Article %T اثر عصاره چای سبز (Camellia sinensis) بر پارامترهای رشد، شاخص کبدی، گنادی و احشایی سیچلاید گورخری (Amatitlania nigrofasciata) %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A کریم زاده, میلاد %A فلاحتکار, بهرام %A علاف نویریان, حمید %D 2020 %\ 08/22/2020 %V 8 %N 1 %P 123-133 %! اثر عصاره چای سبز (Camellia sinensis) بر پارامترهای رشد، شاخص کبدی، گنادی و احشایی سیچلاید گورخری (Amatitlania nigrofasciata) %K رشد %K کارایی تغذیه %K چای سبز %K سیچلاید گورخری %R %X هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره چای سبز (Camellia sinensis) بر عملکرد رشد، بازده غذایی و شاخص کبدی (HSI)، گنادی (GSI) و احشایی (VSI) بر ماهی سیچلاید گورخری (Amatitlania nigrofasciata) می­ باشد. به همین منظور ماهیان با میانگین وزن اولیه 0/02±1/28 گرم به پنج گروه تقسیم شدند که عبارت بودند از: GT0 (صفر میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره چای سبز در جیره)، GT50(50 میلی­ گرم)، GT100 (100 میلی­ گرم)، GT200 (200 میلی­ گرم) و GT400 (400 میلی­ گرم). برای هر تیمار 3 تکرار در نظر گرفته شد که در هر تکرار 15 عدد ماهی به ­مدت 84 روز در حد سیری مورد تغذیه قرار گرفتند. طول و وزن ماهیان هر 21 روز اندازه­ گیری شد و در پایان پارامترهای رشد شامل وزن کسب شده (WG)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، فاکتور وضعیت نرخ رشد روزانه (ADG) و فاکتورهای تغذیه­ ای شامل غذای مصرفی (FI)، درصد افزایش وزن بدن، بازده پروتئین، بازده چربی و درصد بقا و در نهایت شاخص ­های HSI، GSI و VSI اندازه­ گیری شدند. نتایج نشان داد پارامترهای SGR (%/day 1/97±0/04)، WG (g 5/53±0/07) و ADG (g/day 0/98±0/01) در تیمارGT100  اختلاف معنی­ داری با گروه شاهد داشتند (0/05>P). همچنین بیشترین و کمترین میزان FI به ­ترتیب در تیمارهای GT100 ( g 5/64±0/07) و GT200 ( g4/91±0/09) مشاهده شد (0/05>P). علاوه بر این، بهترین FCR در تیمار GT100 مشاهده شد (0/05>P)، اما در HSI، GSI و VSI تفاوت معنی ­داری در میان گروهای آزمایشی مشاهده نشد (0/05