%0 Journal Article %T ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی سویه‌های لاکتوباسیلوس و انتروکوکوس جدا شده از کفیر و تاثیر آن بر برخی شاخصه‌های هماتولوژی و رشد در ماهی قزل آلای رنگین کمان %J مجله علوم آبزی پروری %I انجمن آبزی پروری ایران %Z 2322-5351 %A علی, محسن %A سلطانیان, سیاوش %A طاهری میرقائد, علی %A اخلاقی, مصطفی %A حسینی فر, سید حسین %A اسماعیل نژاد, عاطفه %D 2020 %\ 02/20/2020 %V 7 %N 2 %P 174-188 %! ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی سویه‌های لاکتوباسیلوس و انتروکوکوس جدا شده از کفیر و تاثیر آن بر برخی شاخصه‌های هماتولوژی و رشد در ماهی قزل آلای رنگین کمان %K لاکتوباسیلوس %K انتروکوکوس %K کفیر %K پروبیوتیک %K قزل آلا %R %X دانه ­های کفیر به­ عنوان یک منبع طبیعی از سویه‌های پروبیوتیکی متعلق به خانواده لاکتیک اسید باکتری‌ها است. هدف این پژوهش جداسازی و شناسایی سویه‌هایی از لاکتیک اسید باکتری‌های کفیر بود که ضمن ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی آن­ ها، تاثیر تجویز خوراکی آن­ها بر برخی شاخصه‌های هماتولوژی و رشد در ماهی قزل آلا نیز بررسی شد. یافته‌ها حاکی از جداسازی و شناسایی سویه‌های Lactobacillus farraginis و Enterococcus durans بود که خصوصیات مهم سویه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های پروبیوتیکی از جمله مقاوم بودن به شرایط اسیدی، شیره معده و نمک‌‌‌های صفراوی، همچنین توان آبگریزی مناسب و فعالیت آنتاگونیستی علیه برخی سویه‌های بیماری‌زارا نیز نشان دادند. سپس تعداد480 قطعه بچه ماهی با وزن 2/4±41/9 گرم در یک طرح کاملاً تصادفی به 8 گروه 20 قطعه‌ای در سه تکرار تقسیم شدند. تیمار شاهد (جیره پایه)، تیمارهای L1 وE1  به­ترتیب (جیره پایه+L. farraginis) و (جیره پایه+ E. durans) دوز 107 (کلنی/گرم)؛ تیمارهای L2 و E2 دوز 108 و تیمارهای ترکیبی L1+E1)) 106×5 و (L2+E2) 107×5 (کلنی/گرم) از هر سویه را دریافت کردند و تیمار باکتوسل (جیره پایه+ Pediococcus acidilacticilactis) 1010 به ­عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شد. پس از گذشت 45 روز از شروع آزمایش نمونه‌برداری از تیمارها صورت پذیرفت. طبق یافته‌ها شمار کلی گلبول‌های قرمز، هماتوکریت، سطح هموگلوبین، میانگین غلظت آن و پارامترهای رشد شامل BWI، SGR و CF در تیمارهای L2+E2،Bactocell ، L2 و E2 نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌دار داشت (P<0.05)، در حالی­ که کاهش FCR در گروه‌‌های مذکور نسبت به شاهد مشهود بود. در مجموع هر دو سویه کاندیدای پروبیوتیکی مناسبی برای افزودن به جیره قزل آلا باشند، لیکن این امر نیازمند مطالعات بیشتری در زمینه آزمون‌های برون‌تنی و دورن تنی است. %U http://www.aquaculturesciences.ir/article_100880_817f91d8edd7fcaec6e3076ba3538db4.pdf